Uppgraderingsalternativ Raket 95

Uppgradera från Raket 95 Micro till Mini

För att uppgradera en Raket 95 Micro för att tävla i Mini klassen så behöver du ändra:

  • Squishmåttet
  • Tändpunkten
  • Avgasflänsen

Squishen

Squichmåttet är det mått som är mellan kolven och toppen på cylindern. Den mäts genom att man från tändstiftshålet stoppar ner en bit lödtenn som man formar så att den kommer ända in till cylinderväggen, sen genom att man kör kolven upp och ner en gång för hand (vrider på svänghjulet) klämmer man till lödtennet som man sen mäter den del som tryckts ihop med ett skjutmått. För klass Mini skall det vara minimum 0,8 mm, men vi rekommenderar för bästa prestanda att lägga squishmåttet på 1,0 mm. Du justerar squishmåttet genom att lägga olika kombinationer av cylinderfotspackningar (Artnr 35090).

Tändpunkten

För F-Mini klassen så är tändpunkten ”fri” och vi rekommenderar att man sätter förtändningen på 2,8 mm och här hittar du bra instruktioner för hur du lättast ställer för-tändningen på en Raket 95 Mini. https://www.radne.se/page/sa-har-staller-du-tandningen-pa-en-raket-95-motor

Avgasflänsen

På en Micro motor har avgasflänsen en reduktionsbricka i avgasflänsen på 14 mm. Men på Mini är den utan så för att uppgradera från Micro till Mini så byter du ut den till artikelnr # 35132.

https://www.radne.se/product/avgasflans-raket-95-120-standard-aero

Rekommenderade produkter

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.